Όφις ο ποικίλος
Φίδι παρδαλό
Σύνδεσμοι


Το χρήμα ως χρέος - Money as Debt
1168 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010
21:14

 Το σύντομο ντοκυμαντέρ “Money as Debt” του Paul Grignon από το  www.kepik.gr/ 

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

13/11 21:50  BLACKADDER
Επιτέλους το πέτυχα. Τώρα παίδες παίζει.
14/11 16:04  shareholder-cs
Ο καλύτερος τρόπος να παραπλανήσει κάποιος μερικούς άλλους είναι να αραδιάζει μερικά ψέμματα ανάμεσα σε προφανείς αλήθειες. Ετσι και με το video “money as dept” που υποθέτω σε εντυπωσίασε , οπως και άλλους. Αλήθεια, σκεφτηκες ποιός το παρηγαγε και για ποιό λόγο; Ετσι ρωτάω….

Οι Ελληνικές τραπεζες εχουν διαθέσει δάνεια που είναι απ λίγο λιγότερο απ τις καταθέσεις τους έως λίγο περισσότερο απ το 100%. Καμμια σχέση με αυτά που λέει το video (με πιθανό σκοπό να οργίσει τον κόσμο κατά των “τοκογλύφων”) για δάνεια 10 φορές της καταθέσεις και παραπάνω με μοχλευση . Αν είχαν κάνει τέτοια σήμερα θα είχαν φαληρήσει ολες οι Ελληνικές τραπεζες απο τις επισφάλειες.

Δες για στοιχεία εδω http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100005_06/02/2009_302293 και για το τι συνέβαινε λίγο παλαιότερα τη β παραγραφο εδώ http://www.banksnews.gr/portal/useful/81-grant-thorton–o–q–q—11090
για να μη σου ψαχνω ανα τραπεζα, απο ισολογισμούς κλπ

Κάθε χρόνο κάνουν κέρδη οι τραπεζες;
Ποιός το είπε;
14/11 17:40  BLACKADDER
Δεν μιλάει για ελληνικές τράπεζες το ντοκυμαντέρ (αν και μεταξύ μας είναι λίγο άσχετο με το θέμα).
Η ανάρτηση του ντοκυμαντέρ στο blog μου έχει σκοπό να μοιραστώ μαζί με τους συμπολίτες σκέψεις που μπορούν να αξιολογηθούν.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
".... ο Επίκουρος έλεγε για τον Αριστοτέλη πως "αφού κατέφαγε την πατρική κληρονομιά, κατατάχθηκε στον στρατό και αφού απέτυχε κι εκεί άρχισε να εμπορεύεται φάρμακα. Αργότερα όταν άνοιξε η σχολή του Πλάτωνος, ο Αριστοτέλης πήγε και παρακολούθησε τις διαλέξεις - δεν ήταν και ανεγκέφαλος (ουκ ων αφυής)- και σταδιακά απέκτησε το γνωστό του χαρακτήρα"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις